ANA MENÜ

ÖZEL YILDIZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

OKULUMUZU TERCİH ETMENİN AVANTAJLARI

Ortaokuldan mezun olan öğrencilerimizin iyi bir gelecek inşa etmesi için temelleri şimdiden sağlam atması gerekmektedir. Meslek Liselerinin tercih edilmesi oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle ülkemizdeki yakın zamandaki salgın döneminde meslek liselerin önemli olduğunu hepimiz gördük.

Günümüzde meslek liselerine karşı özellikle ebeveynler nezdinde bir önyargı bulunmaktadır. Meslek Liselerinin hak ettikleri değere ulaşması adına öncelikle bu önyargının kırılması elzemdir.

Meslek Liselerinde, Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı olmak üzere 2 ayrı program yürütülmektedir. Anadolu Meslek Programları, sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacını gidermeye yönelik kurulurken, Anadolu Teknik Programı ise mesleki eğitimin yanında yükseköğrenime de öğrenci yetiştirilmesini sağlamaktadır.

Okulumuz,  öğrencilere birçok avantaj sunmaktadır.

• 4 yıl boyunca hiçbir yere müracaat etmeden ücretsiz eğitim fırsatı sunuluyor.
  • 12. sınıf öğrencilerine devlet tarafından asgari ücretin 3'de 1'i kadar maaş veriliyor.
  • Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini sürdüren fabrikalarda staj imkanı bulurken; yine bu fabrikalarda istihdam avantajına sahip oluyor.
  • Öğrencilerden hiçbir ücret alınmazken; bir devlet politikası olarak kurulan okulumuzdan mezun olan öğrenciler, istihdam sorunu yaşamıyor.
  • Ayrıca MTOK kontenjanları ile Yükseköğretim kurumlarında eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler kendi alanlarındaki mühendislik programlarına avantajlı bir şekilde yerleştirilebiliyor.
  • Öğrenciler, henüz eğitim-öğretim hayatlarına devam ederken sosyal güvence kapsamında erkenden sigortaları başlatılmaktadır.
  • Kayıtlarımız sınırlı sayıda olduğu için; mezun olduktan sonrada istihdam sıkıntısı çekmek istemeyen Velilerimizin öğrencileri kayıt dönemini geçirmemeleri gerekir.

Okulumuz öğrencileri okulda gördükleri derslerle meslek yaşantılarına ilk adımını atarken, okulların sağladığı staj imkânlarıyla mesleklerini iş yerlerinde öğrenebilmektedir. Ayrıca aile ekonomisine de önemli bir katkı sunabilmektedir.

Kamu Kurum ve Kuruluşları, personel alımında meslek lisesi mezunlarına öncelik vermektedir. Eğitim-öğretim yıllarında bir meslekte uzmanlaşan öğrencilerimiz, mezun olduklarında normal liselerde okuyan öğrencilere göre daha çabuk ve daha kolay iş bulabilmektedir. Ayrıca öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra İş yeri Açma Belgesi’ne de sahip olmaktadır.

Öğrencilerimizin gerek iş yaşamında gerekse akademik kariyer planlamasında Meslek Liseleri önemli bir rol oynayacaktır. Bu bağlamda,  şu an lise tercihlerini yapan öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmelerinin onlar için çok daha faydalı olacağını düşünüyoruz.

Ülkemizin meslek lisesi öğrencilerine çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte okulumuz, gençlerimize bu hizmeti vermeye hazırdır.

Yazar: KÜRŞAT - Tarih: 10.06.2020 20:11:37 - Hit: 88

ATATURK

ÖĞRENCİ KAYITLARI

okulumuza kaydolacak 9.sınıf öğrencilerimiz kayıt dönemimiz başlamıştır. Okulumuzda Elektrik-Elektronik , Makine Teknolojileri, Gıda Teknolojileri ve Metal Teknolojileri bölümleri mevcuttur. kontenjanlarımız sınırlı sayıdadır.

14.07.2020 12:04

diploma

okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Diploma, işyeri açma ve europass belgelerini alabilirler.

14.07.2020 11:53

MUZUN ÖĞRENCİLERİMİZE DUYRULUR.

okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz europass cv doldurarak Türkiye de ve Avrupa da kolayca iş bulma imkanına kavuşmaktadır. İşgücü piyasasında karşılaşılacak yeni zorlukların üstesinden gelebilmeleri için bireyleri destekleyecek bilgi, araç ve hizmetleri çevirim içi yollarla sunacak Europass gibi dijital araçlara giderek daha fazla gereksinim duyulmaktadır. Mezun olan öğrencilerimiz www.europass.eu internet sitesinden cv oluşturarak mezun olduğu bölüme uygun iş imkanına kavuşabilirler.

06.07.2020 14:35

SORUMLULUK SINAVI

okulumuz öğrencilerine duyurulur. 22-30 haziran tarihleri arasında okulumuzda sorumluluk sınavına kalan öğrenciler sınava girecektir. sorumluluk sınavına kalan öğrenci listesi sitemiz içerisindeki EN SON EKLENEN DOSYALAR kısmında mevcuttur. öğrencilerimize önemle duyurulur.

19.06.2020 14:52

Öğrenci kayıtları

2020/2021 eğitim öğretim dönemi kayıt dönemimiz başlamıştır. Okulumuza kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerden ücret istenmemektedir. Okulumuz ücretsiz eğitim vermektedir. Öğrenci ücretlerinin tamamı devlet tarafından karşılanmaktadır. Elektrik Elektronik, makina, Gıda ve metal teknolojileri bölümleri mevcuttur. Kayıtlarımız sınırlı sayıdadır. Kayıt olmakta geç kalmayın

11.06.2020 08:06

Öğretmen ihtiyacı

Okulumuzda çalışacak REHBER ÖĞRETMEN ve ELEKTRİK ELEKTONİK TEKNOLOJİSİ öğretmenelere ihtiyaç vardır.

11.06.2020 08:01

ÖZEL YILDIZ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

WEB Sitemiz En Güncel Haliyle Yenileniyor. Bizi Sitemizden Takip Edebilirsiniz.

01.03.2017 09:09

MEB HABER

En Son Eklenen Dosyalar

-SORUMLULUK SINAVI